Linsrengörning

Vortex FogFree linsrengöring - beställ på nätet - Vortex FogFree linsrengöringOptik rengörings kit bestående av linsrengöringsvä
Available
Linsrengörning

Vortex FogFree linsrengöring

Vortex
FFLCK-2
111,20 kr
Vortex FogFree linsrengöringOptik rengörings kit bestående av linsrengöringsvätska med imskydd och Vortex's Microfiberduk.
Vortex Linsduk - beställ på nätet - Vortex Linsduk | Target Optics
Available
Linsrengörning

Vortex Linsduk

Vortex
LC300
63,20 kr
Vortex Linsduk
Vortex Linspenna - beställ på nätet - Damm och fingeravtryck kan förstöra även de bästa utsikterna, men med Vortex Lens Pen kan
Available
Linsrengörning

Vortex Linspenna

Vortex
LP-2
119,20 kr
Damm och fingeravtryck kan förstöra även de bästa utsikterna, men med Vortex Lens Pen kan du enkelt rengöra linserna på din kikare eller kamera med bara två lätta steg.1: Ta bort fasta partiklar med den infällbara hårborsten i naturligt material av hög kvalitet.2: Rengör försiktigt linsen med den rundade sämskskinns dyna som är impregnerad med en...

Kan jag inte bara använda en vanlig trasa eller handduk för att rengöra linserna på min kikare?

Om du använder en handduk eller trasa så finns det garanterat små damm eller sandpartiklar i trasan som kommer repa optiken och på så sätt förstöra din handkikare. Produkter speciellt avsedda för rengöring av optik är dammfria och tar effektivt bort smuts och gör minimal påverkan på linserna. Det är också viktigt att byta ut rengöringsdukar med jämna mellanrum då dessa efter hand tar upp damm och gruspartiklar.

Hur rengör jag min optik?

  1. Blås bort eventuellt damm och gruspartiklar. Använd gärna en blåsbälg, blås inte med din mun.

  2. Borsta försiktigt bort kvarvarande damm, smuts och/eller gruspartiklar med en rengörningsborste.

  3. Använd en rengörningsduk och rengör med cirkulära rörelser. Vid behov så kan du använda rengörningsvätska (undvik om du inte behöver).

  4. Tänk på att förvara rengörningsduken i sin förpackning så den inte drar till sig damm, smuts och gruspartiklar som kan repa optiken.

Hur ofta ska jag rengöra?

Rengör inte linserna för ofta då ett evigt gnidande och rengörande kan skada linsen och ytbehandlingen den har (coatingen). Ett vanligt fel är att man inte blåser bort och borstar bort damm, smuts och gruspartiklar innan man använder microfiberduken, detta kan resultera att man drar runt på dammpartiklarna och linsen repas.

Produkt tillagd i önskelista
Produkt tillagt till jämföra.

Vi använder oss av cookies Sekretess