Tubkikare & Målkikare

Information

Tubkikare & Målkikare

Tubkikare - målkikare för skytte, observationskikare till jakt

Här hittar du din tubkikare / målkikare för din jakt, målskytte samt för er naturupplevelse som fågelskådning och natur. du hittar alla tillbehör som stativ, väska etc. Vi har ett brett sortiment till alla behov, om du saknar något kontakta oss så hjälper vi dig. Vi har en kikare fö...

Tubkikare - målkikare för skytte, observationskikare till jakt

Här hittar du din tubkikare / målkikare för din jakt, målskytte samt för er naturupplevelse som fågelskådning och natur. du hittar alla tillbehör som stativ, väska etc. Vi har ett brett sortiment till alla behov, om du saknar något kontakta oss så hjälper vi dig. Vi har en kikare för alla behov från den kräsne till den som behöver en lite enklare modell, allt från nybörjare, mellan och premiumklassen. Kontakta oss på Target Optics så hjälper vi dig gärna med ditt köp.

Mer

Tubkikare & Målkikare Det finns 36 produkter.

Underkategorier

 • Tubkikare

  Tubkikare - för jakt, uteliv och fågelskådning

  Tubkikare finns i en mängd olika modeller och storlekar, den största skillnaden mot vanliga handkikare är naturligtvis att man behöver stativmontera den då förstoringarna är mycket högre än med en handkikare detta för att bilden ska bli klar och tydlig. Tubkikare använd inom allt från fågelskådning till skytte då man behöver se sin träff på längre avstånd. En tubkikare eller målkikare är mest lämpad för betraktande på riktigt långa avstånd. En dyrare tubkikare har oftast ett renare glas och en ytbehandling av högre kvalitet, detta ger i sin tur ett större ljusgenomsläpp och en skarpare bild. Tubkikare har olika vikt, format och linsdiameter. Linsdiametern avgör till stor del ljusintaget och vilken kvalitet och kontrast bilden får, vanliga storlekar på tubkikare är 15-45x65, 20-60x60, 20-60x85, 30-75x90. Vi säljer Barr & Stroud, Ddoptics, Delta Optical, Hawke, hensolt, Kowa, Meopta, Minox, Optolyth, Zeis och Trijicon. Kontakta oss på Target Optics så hjälper vi dig gärna.

 • Stativ Tubkikare

  Stativ och huvuden till Tubkikare

  Här kan du hitta stativ och huvuden till din tubkikare. Det viktigaste funktionerna som ett stativ ska ha är att det måste vara stabilt, kraftfullt och lätt att bära med sig ut i vildmarken. Dock är det absolut viktigaste att stativet är stabilt då minsta vibration förstärks då förstoringsgraden på en tubkikare oftast är mycket stor. Då man oftast vill ha ett stabilt men även lätt stativ så är ett förslag att välja ett av kolfiber alt. ett lätt och stabilt aluminiumstativ. Det stativ du väljer bör vara så pass högt att du kan stå bekvämt och titta i tubkikaren utan att behöva höja upp mittpelaren, att tänka på är att stativhuvud och tubkikare bygger ungefär ett par decimeter i höjd. Om du har några frågor eller funderingar så får du gärna kontakta oss på Target Optics

 • Okular

  Okular till din Tubkikare

  Här hittar du okular, den delen som du tittar igenom på tubkikaren samt anger vilken förstoring du får. Det vanligaste okularet idag är zoomokular, detta okular gör att du snabbt kan ändra på förstoringen. Det finns även andra typer av okular t.ex vidvinkelokular. Om du har några frågor i ditt val av okular, kontakta oss gärna så hjälper vi gärna dig.

 • Tubväskor

  Tubväskor – Skydda din tubkikare

  Här hittar du väskor till din tubkikare. Främsta anledningen till att du vill ha en tubkikarväska är för att skydda din tubkikare mot stötar om man tappar den i marken. Dom flesta tubkikareväskor är så kallade allvädersväskor som man använder permanent för att skydda tubkikaren mot stötar och slitage. Majoriteten av tubväskorna är konstruerade för att man inte ska ta ut tubkikaren utan att den ska vara på hela tiden. För att uppnå detta så har de flesta tubkikarväskorna öppningar som tillåter skådning och manövrering av fokusering. Kontakta oss på Target Optics om du har några frågor eller funderingar.

 • Digiscoping

  Digiscoping – Fånga dina upptäckter med din kamera

  Med digiscoping även kallat phonescoping om du använder en smartphone är då du fotograferar genom in tubkikare. Detta blir mer och mer populärt då det är relativt lätt och billigt att göra. Principen går ut på att du fotograferar genom tub kikaren där du använder tubkikaren som teleobjektiv, du kan använda allt från kompaktkameror, systemkameror och smartphone till digiscoping. Välj kategori beroende på vilket märke tubkikaren som du ska använda har. OM du har några frågor kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

per sida
Visar 1 - 12 av 36 artiklar
Visar 1 - 12 av 36 artiklar